Blog / Citati

КАДА ОЧЕВИ СПОЗНАЈУ

Latinica

…- Имам деветнаест година, нисам видео оца ни једном. Мајка моја и ја сами живимо у шуми. Отац је отишао од нас пре доласка мог на свет.

– Реци ми младићу прво, како доживљаваш свет уоколо?

– Прекрасан је свет у праскозорје, као и у предвечерје. Чудесан и разнолик. Али, упропашћују људи лепоту земаљску, патње једни другима наносећи.

С високе куле глас је одговорио:

– Отишао је отац од вас, можда зато, што се постидео пред тобом света у који те доводи?. Отишао је отац твој, да би начинио васцели свет прекрасним за тебе.

– Зар је веровао мој отац, да ће сам узмоћи свет да преиначи?

– Наступиће дан, када ће сви очеви спознати, да су управо они за свет одговорни, у ком деца њихова живе. Доћи ће дан, и свако ће увидети да пре него што се дете вољено на свет доведе, неопходно је свет срећним учинити. И ти си о свету дужан да мислиш, у коме ће твоје чедо живети…“

Стварање, 4.књига, страна 88-89

Свако(м) добро!!!

Данило,

Хектар Земље

KADA OČEVI SPOZNAJU

…- Imam devetnaest godina, nisam video oca ni jednom. Majka moja i ja sami živimo u šumi. Otac je otišao od nas pre dolaska mog na svet.

– Reci mi mladiću prvo, kako doživljavaš svet uokolo?

– Prekrasan je svet u praskozorje, kao i u predvečerje. Čudesan i raznolik. Ali, upropašćuju ljudi lepotu zemaljsku, patnje jedni drugima nanoseći.

S visoke kule glas je odgovorio:

– Otišao je otac od vas, možda zato, što se postideo pred tobom sveta u koji te dovodi?. Otišao je otac tvoj, da bi načinio vasceli svet prekrasnim za tebe.

– Zar je verovao moj otac, da će sam uzmoći svet da preinači?

– Nastupiće dan, kada će svi očevi spoznati, da su upravo oni za svet odgovorni, u kom deca njihova žive. Doći će dan, i svako će uvideti da pre nego što se dete voljeno na svet dovede, neophodno je svet srećnim učiniti. I ti si o svetu dužan da misliš, u kome će tvoje čedo živeti…“

Stvaranje, 4.knjiga, strana 88-89

 

Svako(m) dobro!!!

Danilo,

Hektar Zemlje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *