Blog

НАРАВНО, НОВИ ЉУДИ, НОВЕ ИДЕЈЕ

Latinica

Поделио бих са вама утиске које имам након јучерашњег сусрета са својим будућим комшијом.

Пријатан, духовит, веома освешћен духовно, човек који је прочитао Анастасијине књиге и чита их изнова!
Од мене старији неку годину и таман за толико дуже размишљао о остварењу насеља по Анастасијиној идеји и принципима. Такође се и бави послом у којем има доста додира са природом и пољопривредницима. Сходно томе, има много корисних информација од којих ћу неке поделити и овде, са вама…

За почетак, постоји у Србији више него једна локација са по 100,200,300 хектара земље у комаду која може да се купи, али је проблем што су то оранице, тачније земља која није намењена за насеље.

Ово сада отвара ново питање за размишљање.
Пренамена земљишта у друге сврхе…
Такође је и Јелена коментарисала да је за формирање насеља потребно тражити дозволу од „урбанизма“, и правити пројекат са инфраструктуром, итд.
Сада морамо размишљати и на који начин ове препреке да превазиђемо…

Да завршим са предлогом који је мој будући комшија изнео:

Да се организујемо ми који желимо остварење идеје насеља и пођемо у посету већ формираним насељима у Русији!!!
Ако се окупи довољан број људи, то путовање уопште не би требало много да нас кошта финансијски, а имало би многоструку корист. Тако бисмо, за почетак, видели како изгледа њихова реализација. Такође бисмо могли да чујемо и сазнамо на који начин су остваривали насеље (који су кораци), а да не помињем што, када видимо нешто што су људи пре нас већ остварили и како то изгледа и функционише, колику ће то тек снагу и елан нама дати…

Мојој супрузи, која је иначе хедониста и нема баш исту визију као и ја у погледу остварења насеља, овај предлог се веома допао.

А ви, шта мислите о томе?

Ово су моји утисци, а своје утиске и идеје са нама ће поделити он лично на групном маилу када буде могао.

Толико за почетак. Разрада следи на групном маилу на који сте сви добродошли зарад даље дискусије, размене идеја и све друго.

Свако(м) добро!!!
Данило,
Хектар Земље

 

NARAVNO, NOVI LJUDI, NOVE IDEJE

Podelio bih sa vama utiske koje imam nakon jučerašnjeg susreta sa svojim budućim komšijom.

Prijatan, duhovit, veoma osvešćen duhovno, čovek koji je pročitao Anastasijine knjige i čita ih iznova!
Od mene stariji neku godinu i taman za toliko duže razmišljao o ostvarenju naselja po Anastasijinoj ideji i principima. Takođe se i bavi poslom u kojem ima dosta dodira sa prirodom i poljoprivrednicima. Shodno tome, ima mnogo korisnih informacija od kojih ću neke podeliti i ovde, sa vama…

Za početak, postoji u Srbiji više nego jedna lokacija sa po 100,200,300 hektara zemlje u komadu koja može da se kupi, ali je problem što su to oranice, tačnije zemlja koja nije namenjena za naselje.

Ovo sada otvara novo pitanje za razmišljanje.
Prenamena zemljišta u druge svrhe…
Takođe je i Jelena komentarisala da je za formiranje naselja potrebno tražiti dozvolu od „urbanizma“, i praviti projekat sa infrastrukturom, itd.
Sada moramo razmišljati i na koji način ove prepreke da prevaziđemo…

Da završim sa predlogom koji je moj budući komšija izneo:

Da se organizujemo mi koji želimo ostvarenje ideje naselja i pođemo u posetu već formiranim naseljima u Rusiji!!!
Ako se okupi dovoljan broj ljudi, to putovanje uopšte ne bi trebalo mnogo da nas košta finansijski, a imalo bi mnogostruku korist. Tako bismo, za početak, videli kako izgleda njihova realizacija. Takođe bismo mogli da čujemo i saznamo na koji način su ostvarivali naselje (koji su koraci), a da ne pominjem što, kada vidimo nešto što su ljudi pre nas već ostvarili i kako to izgleda i funkcioniše, koliku će to tek snagu i elan nama dati…

Mojoj supruzi, koja je inače hedonista i nema baš istu viziju kao i ja u pogledu ostvarenja naselja, ovaj predlog se veoma dopao.

A vi, šta mislite o tome?

Ovo su moji utisci, a svoje utiske i ideje sa nama će podeliti on lično na grupnom mailu kada bude mogao.

Toliko za početak. Razrada sledi na grupnom mailu na koji ste svi dobrodošli zarad dalje diskusije, razmene ideja i sve drugo.

Svako(m) dobro!!!
Danilo,
Hektar Zemlje

 

6 Comments

  1. Sjajno da je neko krenuo u akciju.Odavno sam pročitala sve knjige, i blago je reći, oduševljena sam. Dobro znam Ruski i ako zatreba pomoć , a imam vremena želim da pomognem. I sami razmišljamoo našem hektaru, ali gde naći jeftinu zemlju, ili imanje? Svi pričaju kako je zemlja u Srbiji džabe a mi nailazimo na drugu stvarnost. Ako nešto znate javite.Branka

      1. Hvala, već sam puno naučila od Vas. Zauzvrat ako Vas zanimaju materijali o rodnim imanjima Rusije, o doljmenima i ostalim temama koje potvrđuju napisano u knjigama, poslaću. Ja često gledam a suze same teku.

  2. Ja samruskinja-vama na usluzi za bilo sto sto je vezano za zajednicko osmisljenje ideji o samoodrzivom porodicnom imanju u Srbiji.
    Voljela bi zivi razgovor s vama svima.Gdje da se sastajemo u Srbiji?dajte predlog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *