Blog / promišljanja

Gde smo sada, 9 godina kasnije

9 godina kasnije stvaramo Izvornu školu…


Gledajući fotografije sa naših okupljanja iz 2014. godine shvatio sam da zapravo preko 70% ljudi koji su na slikama, na ovaj ili onaj način sada živi na zemlji.

 

Veoma sam radostan što se na neki način naselje stvara. Doduše, na poDpuno drugačiji način od onog šta sam ja sanjao da će da se dogodi. Međutim, ipak se događa!!!

 

Iako naselje kao takvo fizičkim očima na ovom planu postojanja još uvek ne vidimo, naselje i to ne jedno, već postoji u misaonoj dimenziji postojanja i sada se u stvarnost preobražava na veoma jednostavan način. Uskoro će i svako od nas i svojim fizičkim očima naselje ugledati a neki već u njemu i fizički živeti.

U jednom od mojih pisanija iz 2018. godine, (ko je iščitao ceo blog setiće se tog teksta, a ko nije može da ga pronađe ako u tražilici ukuca 2028.) napisao sam datum 2028. I shvativši „grešku“ dopustio sam da se zapravo to tada i obistini, i da to zapravo nije greška.

Evo nas na pola puta do tog datuma, videćemo za 5 godina da li sam pogodio…

 

U međuvremenu, moja ćera sa svojom 18 mesečnom Sofijom stvara zajedno sa svima nama Izvornu školu po ideji Petra Savića i Milice Novković.

Ova ideja je, slobodno mogu izgovoriti, možda i preteča škole Šćetinjina opisane u Anastasijinim mudrostima serijala Zvoneći kedri Rusije zapisanih Vladimirom Megreom a u nas prevedenih Zojom Begolli.

Ili su i Petar Savić i Mihail Šćetinjin nadahnuti sa istog Izvora, možda je tako najispravnije reći.

 

1. Да ли си спремна/спреман да се одрекнеш штапа и шаргарепе у личном, породичном и професионалном животу?

2. Да ли би се заложила/заложио да се законом укину позитивно и негативно условљавање људи на свим нивоима друштва како би сваком човеку било омогућено да се врати Извору Бога живога у себи, јер су на том Извору – Истина, Доброта и Љубав?

 

Ako je tvoj odgovor na oba pitanja potvrdan, javi nam se hitno na mejl:

hektarzemlje.com pa da Zajedno Stvaramo!!!

 

Zdravlja Svetlim Mislima Našim!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *