Blog

МОЈА УВОДНА РЕЧ

Latinica

Добар дан желим свима!!!
Добро нам дошли!!!
Добро дошли стварању добра!!! Доброг добра!!!

Ја наше насеље видим овако:
Свако има свој хектар на којем ради шта год жели и на начин на који жели осим ако чини било шта нажао Мајки Земљи или било ком комшији.

Да појасним:
– ништа не враћам Земљи докле год то предходно нисам очистио и елиминисао све загађиваче. Значи не испуштам отрове у Земљу нити воду, већ сав отпад пречистим након употребе.
– не прскам отровима нити било чим што није природно!
– не кољем животиње (ако једем месо)
Не користим механизацију нити било шта што ради на бензин,дизел, или било како загађује ни код обраде земље.
(При почетном прављењу насеља овде можемо учинити изузетак да бисмо брже остварили насеље: багер, ровокопач, дизалица и слично приликом изградње).

Користим свако технолошко достигнуће које може да убрза остварење (као што је интернет) док ми је потребно.

Да не идем више у детаље, осим личних, родних (завичајних) имања, постоји и заједничко пространство величине о којој ћемо се договорити, на којем правимо прву повећу „кућу“, заједнички дом да нам свима служи док не направимо сваком своју, а која касније може да служи у разне сврхе свима нама заједно…

Такође истовремено правимо заједничку башту коју користимо сви док свако не направи своју све док правимо „добродобро“!!!

Целокупно насеље обезбеђено је енергијом на начин за који се одлучимо да је најисплативије и најсигурније, свима на корист. Такође заједнички интернет да бисмо сви имали Wi-Fi или новију технологију за комуникацију са светом (уколико желимо), са могућношћу ИСКЉУЧИВАЊА истог на нивоу целог насеља када ( и ако) се договоримо у будућности да то желимо.

Пре свега овога, извор воде ако је један (или више али ако нема свако свој),са њега је проведена вода најприроднијим могућим начином до сваког комшије уз јасна правила да се та вода ни на који начин не сме загадити, нити ико има право првенства нити искључиво право на њу, (без обзира где се извор физички налази)!!!

Постоји и бар неколико хектара „празног“ пространства које ћемо изкористити у будућности онако како наша деца буду пожелела, (када многи буду пожелели да од нас виде и науче како се праве завичајна имања), (уколико се тако договоримо, или ћемо му наћи другу намену али је битно да постоји). Такође простор за школе и све остале заједничке потребе…

Касније разрађујемо детаље, ово је само да бисте добили најосновнију слику шта заправо правим(о)!!!

Пут између свих имања направљен је у намери да се лакше долази од једног до другог комшије,  не шири од 3 метра, а само до обода насеља се може доћи камионом јер за превоз по насељу користимо еколошки чиста возила а све што је потребно да се довезе у или одвезе од насеља довољно је довезти до ободног дела, а одатле преузимамо нашим еколошким возилима (електромобил, запрежна кола, рикша или шта већ ко жели да користи).

Анастасијине књиге су савршено упутство. Најбоље описују и дају јасна решења и објашњења на који је начин све ово могуће извести и важно је да то препознамо као најјаснију литературу која нам помаже и убрзава остварење.

Они који смо читали, кренимо нови круг јер сваки пут читам нове информације.

Они који још нису, што пре почну пре ће им бити јасно све ово што правимо заједно.

Заједницу правимо заједно!!! У свим досадашњим активностима већ су се издвојиле неке особе својом одговорношћу, знањем и делањем. У том смислу за маркетинг и комуникацију са медијима ће и на даље, као што је то свесрдно чинила и до сада на остварењу наших циљева, радити Наташа.

Конкретним планирањем и организовањем активности, послова и свега што подразумева добру организацију од сада на даље одговорна и надлежна је Марина.

Сви који имају знања, вештине и искуства у поменутим (или неким другим областима) више су него добродошли да помогну и допринесу. Суштински је важно да свако од нас препозна своје највеће квалитете. Да своју стваралачку енергију у пуном капацитету усмери у ту област како би се читава идеја заједнице брже реализовала. Сви смо ми ствараоци и добродошли свуда где можемо дати оно најбоље од себе.

Свако(м) добро!!!
Данило,
Хектар Земље

MOJA UVODNA REČ

Dobar dan želim svima!!!
Dobro nam došli!!!
Dobro došli stvaranju dobra!!! Dobrog dobra!!!

Ja naše naselje vidim ovako:
Svako ima svoj hektar na kojem radi šta god želi i na način na koji želi osim ako čini bilo šta nažao Majki Zemlji ili bilo kom komšiji.

Da pojasnim:
– ništa ne vraćam Zemlji dokle god to predhodno nisam očistio i eliminisao sve zagađivače. Znači ne ispuštam otrove u Zemlju niti vodu, već sav otpad prečistim nakon upotrebe.
– ne prskam otrovima niti bilo čim što nije prirodno!
– ne koljem životinje (ako jedem meso)
Ne koristim mehanizaciju niti bilo šta što radi na benzin,dizel, ili bilo kako zagađuje ni kod obrade zemlje.
(Pri početnom pravljenju naselja ovde možemo učiniti izuzetak da bismo brže ostvarili naselje: bager, rovokopač, dizalica i slično prilikom izgradnje).

Koristim svako tehnološko dostignuće koje može da ubrza ostvarenje (kao što je internet) dok mi je potrebno.

Da ne idem više u detalje, osim ličnih, rodnih (zavičajnih) imanja, postoji i zajedničko prostranstvo veličine o kojoj ćemo se dogovoriti, na kojem pravimo prvu poveću „kuću“, zajednički dom da nam svima služi dok ne napravimo svakom svoju, a koja kasnije može da služi u razne svrhe svima nama zajedno…

Takođe istovremeno pravimo zajedničku baštu koju koristimo svi dok svako ne napravi svoju sve dok pravimo „dobrodobro“!!!

Celokupno naselje obezbeđeno je energijom na način za koji se odlučimo da je najisplativije i najsigurnije, svima na korist. Takođe zajednički internet da bismo svi imali Wi-Fi ili noviju tehnologiju za komunikaciju sa svetom (ukoliko želimo), sa mogućnošću ISKLjUČIVANjA istog na nivou celog naselja kada ( i ako) se dogovorimo u budućnosti da to želimo.

Pre svega ovoga, izvor vode ako je jedan (ili više ali ako nema svako svoj),sa njega je provedena voda najprirodnijim mogućim načinom do svakog komšije uz jasna pravila da se ta voda ni na koji način ne sme zagaditi, niti iko ima pravo prvenstva niti isključivo pravo na nju, (bez obzira gde se izvor fizički nalazi)!!!

Postoji i bar nekoliko hektara „praznog“ prostranstva koje ćemo izkoristiti u budućnosti onako kako naša deca budu poželela, (kada mnogi budu poželeli da od nas vide i nauče kako se prave zavičajna imanja), (ukoliko se tako dogovorimo, ili ćemo mu naći drugu namenu ali je bitno da postoji). Takođe prostor za škole i sve ostale zajedničke potrebe…

Kasnije razrađujemo detalje, ovo je samo da biste dobili najosnovniju sliku šta zapravo pravim(o)!!!

Put između svih imanja napravljen je u nameri da se lakše dolazi od jednog do drugog komšije,  ne širi od 3 metra, a samo do oboda naselja se može doći kamionom jer za prevoz po naselju koristimo ekološki čista vozila a sve što je potrebno da se doveze u ili odveze od naselja dovoljno je dovezti do obodnog dela, a odatle preuzimamo našim ekološkim vozilima (elektromobil, zaprežna kola, rikša ili šta već ko želi da koristi).

Anastasijine knjige su savršeno uputstvo. Najbolje opisuju i daju jasna rešenja i objašnjenja na koji je način sve ovo moguće izvesti i važno je da to prepoznamo kao najjasniju literaturu koja nam pomaže i ubrzava ostvarenje.

Oni koji smo čitali, krenimo novi krug jer svaki put čitam nove informacije.

Oni koji još nisu, što pre počnu pre će im biti jasno sve ovo što pravimo zajedno.

Zajednicu pravimo zajedno!!! U svim dosadašnjim aktivnostima već su se izdvojile neke osobe svojom odgovornošću, znanjem i delanjem. U tom smislu za marketing i komunikaciju sa medijima će i na dalje, kao što je to svesrdno činila i do sada na ostvarenju naših ciljeva, raditi Nataša.

Konkretnim planiranjem i organizovanjem aktivnosti, poslova i svega što podrazumeva dobru organizaciju od sada na dalje odgovorna i nadležna je Marina.

Svi koji imaju znanja, veštine i iskustva u pomenutim (ili nekim drugim oblastima) više su nego dobrodošli da pomognu i doprinesu. Suštinski je važno da svako od nas prepozna svoje najveće kvalitete. Da svoju stvaralačku energiju u punom kapacitetu usmeri u tu oblast kako bi se čitava ideja zajednice brže realizovala. Svi smo mi stvaraoci i dobrodošli svuda gde možemo dati ono najbolje od sebe.

Svako(m) dobro!!!
Danilo,
Hektar Zemlje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *